ПРОГРАМА ДІЙ УРЯДУ ПЕРЕДБАЧАЄ ПЕРЕТВОРЕННЯ «УКРОБОРОНПРОМУ» В АКЦІОНЕРНУ ХОЛДИНГОВУ КОМПАНІЮ З КОРПОРАТИВНОЮ МОДЕЛЛЮ УПРАВЛІННЯ

Програма дій уряду передбачає перетворення «Укроборонпрому»  в акціонерну холдингову компанію з корпоративною моделлю управління і зменшення залежності від імпорту в сфері ОПК.

Такий проєкт документа розміщено на Урядовому порталі, повідомляє 15 червня портал Арміяinform.

Серед завдань: реформа системи визначення потреб та закупівель створення механізмів конкурентних закупівель; захист національного виробника; розроблення проекту Закону «Про оборонні закупівлі».

Крім того, планується впровадити дієву систему фінансування розробок та виготовлення сучасних зразків зброї та озброєння для ЗСУ, а також на експорт.

Підтримка підприємств ОПК та космічної галузі, що мають унікальні розробки та технології, відновити виробництво продукції, яка має значний експортний потенціал.

В планах уряду — нова редакція Закону «Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі», а також реформа підприємств ОПК.

Окремий пункт присвячено змінам у роботі концерну «Укроборонпром».

«Реформування ДК «Укроборонпром» шляхом створення акціонерної холдингової компанії з корпоративною моделлю управління», — йдеться у програмі.

Передбачається також реалізація концепції імпортозаміщення, поглиблення міждержавної співпраці в галузі ОПК, реформування системи державного експортного контролю за товарами військового призначення та подвійного використання.

У результаті очікується постачання у війська визначеної кількості новітніх систем озброєння, збільшення кількості підприємств ОПК, які отримують чистий прибуток, а також прийняття на озброєння автоматизованих систем управління військами і зброєю, безпілотних платформ (систем) наземного, морського та повітряного базування, розвитку критичних технологій.

 

 

Поделиться публикацией