НАТО ОЧІКУЄ СХВАЛЕННЯ УКРАЇНОЮ 5 ОСНОВОПОЛОЖНИХ ДОКУМЕНТІВ

Серед законопроєктів, необхідних для зближення України з НАТО, Альянс найбільше очікує схвалення п’яти основоположних документів.

Про це 15 червня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на інтерв’ю «Європейській правді», що розповіла віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина.

«Це закон про парламентський контроль щодо безпеки і оборони, проєкт якого зареєстрований у парламенті під №1204, зміни до законодавства про СБУ (№3196), закон про розвідку (№2412-д), про оборонні закупівлі (№2398-д) і закон про державну таємницю, який ще в роботі», — сказала Стефанишина.

Вона додала, що закон про держтаємницю посідає особливе місце, бо він «стосується трансформації навіть не інституцій, а мислення».

«Річ у тім, що більшість документів, які стосуються державної таємниці, успадковані з радянських часів. І я, як віцепрем’єр і до цього державний службовець, із великим захватом спостерігаю за виконанням інструкцій кінця радянської епохи. Без євроатлантичної мобілізації ці зміни могли би ще довго дискутуватися. Натомість зараз ідеться про законопроєкти, які вже в парламенті!» — скзала Стефанишина.

Вона також запевнила, що після отримання нового статусу в НАТО, партнера з розширеними можливостями, Україна буде прагнути до членства.

Поделиться публикацией