ПРИЗНАЧЕНННЯ ЗАБРОДСЬКОГО – ВДАЛЕ КАДРОВЕ РІШЕННЯ – ЦДАКР

Призначення новим командувачем сил АТО командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенанта Михайла Забродського є вдалим кадровим рішенням. Так інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» прокоментували кадрову ротацію в Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР). В ЦДАКР зазначають, що важливим для розвитку українського війська було б продовження такого починання, коли на вагому посади почали б призначати генералів та офіцерів із бойовим досвідом та позитивним сприйняттям особовим складом.

За оцінками аналітичного центру, в цілому кадрова політика в ЗСУ досі залишається непрозорою та такою, що не дозволяє офіцеру орієнтуватися на відповідність призначень наявному потенціалу та досягненням критеріїв відповідності займаним посадам. Однак, на переконання фахівців ЦДАКР, ситуація починає змінюватися , що додає оптимізму.

Михайло Забродський — Герой України, учасник російсько-української війни з її перших днів. Планував завдання сил АТО під час блокування Слов’янська та Краматорська в 2014 році. Командував 95-ою аеромобільної бригадою. Бійці й офіцери його бригади мають безліч бойових нагород. Гора Карачун, Слов’янськ, Краматорськ, рейд по тилах противника та безліч інших успішних бойових операцій — заслуги 95-ої.

Поделиться публикацией
-->