ПРИДНІСТРОВ’Я НЕ СТАНОВИТЬ ВЕЛИКОЇ ЗАГРОЗИ ДЛЯ УКРАЇНИ – НАЧАЛЬНИК ГУР МО

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що Придністров’я не становить великої загрози для України, однак це фактор дестабілізації в усьому регіоні.

Про це 3 травня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на його заяву в інтерв’ю НВ.

Відповідаючи на запитання щодо Придністров’я, Буданов заявив: «Великою загрозою (Придністров’я, — ред.) не є. Але це фактор дестабілізації в усьому цьому регіоні: для Румунії, для Молдови і для нас».

Натомість, на його думку, для Росії Придністров’я у військовому плані є величезною проблемою. Адже це територія, яку Росія повністю контролює, проте не має до неї жодного підходу: кордон з одного боку з Молдовою, з іншого — з Україною. «І як би вони там не кричали, нічого серйозного вони там зробити не можуть. Ті підрозділи, які перебувають у Придністров’ї, — це і є вся їхня сила, а їх приблизно 1,3 тис. людей. Це російські офіційні війська у цьому регіоні. Більшою частиною вони охороняють склади у населеному пункті Колбасна. Меншою — радіоцентр у селищі Маяк, і стоять у Тирасполі», — сказав Буданов.

Коментуючи настрої у російській армії, очільник української розвідки зауважив, що вона абсолютно демотивована. «Проте є військова вертикаль, — їм (військовим РФ. — Ред.) приходять команди, і вони будуть змушені їх виконувати. Хочеш-не-хочеш, є наказ, і ти його будеш виконувати. Не виконуєш — сідаєш у в’язницю, багато є різних варіантів. Тому суттєвого значення їхній моральний стан не має. Вони будуть виконувати наказ», — зауважив він.

Крім того, за його словами, у російському війську відчувається брак кадрів. Зокрема, величезна кількість російського генеральського складу, вищого командного складу «спускалася до керування батальйонами, а в певних випадках — ротами — вручну».

Поделиться публикацией