ВІЙСЬКОВИЙ МОРЯК ЗБИВ «ІГЛОЮ» РОСІЙСЬКИЙ ВИНИЩУВАЧ ЗА $40 МІЛЬЙОНІВ

Військовий моряк спромігся збити ракетою ПЗРК «Ігла» одного з двох ворожих винищувачів-бомбардувальників СУ-34 під час ракетного обстрілу території Одещини.

Про це передав портал АрміяInform.

«Тоді всі почуття в мене відключилися, голова була «холодною», а руки робили все самі. Певно, завдяки постійним навчанням, а також інстинкту: або вони нас, або ми їх», — описує матрос одного з катерів ВМС свій стан під час миттєвого поєдинку з ворогом. Наведення і влучний пуск ракети «Ігла» в ціль матрос здійснив з борта військового судна з допомогою бойового побратима.

«Під час виконання завдань у морі нам потрібно було повернутись до одного з пунктів базування. Ми стали в порту, почали завантажуватись, і як тільки закінчили, побачили, що з-під хмар з’явилися два російські винищувачі-бомбардувальники СУ-34. Вилетіли дуже швидко: їх не було чути, та й не видно погано через хмарність. Випустивши декілька ракет по місту, літаки залетіли назад за хмари. Цей момент я спостерігав на сигнальному містку і зрозумів, що одного разу їм не вистачить — захочуть повернутися, щоб завдати повторного удару…», — розповів вояк.

А коли повітряні вбивці повернулись, на них уже чекав оператор ПЗРК «Ігла» та бойовий напарник: відразу запустив ракету по одному зі зникаючих у хмарах літаку. Після гучного «хлопка» одним літаком у російській загарбницькій армії стало менше.

Поделиться публикацией