ПРИГОЖИН УТВЕРДЖУЄТЬСЯ ЯК ОБЛИЧЧЯ РОСІЙСЬКОЇ «СПЕЦОПЕРАЦІЇ» В УКРАЇНІ — ISW

Власник приватної військової компанії «Вагнера» Євген Пригожин утверджується як обличчя російської «спецоперації» в Україні.

Про це 15 вересня ц.р. повідомив «Главком», посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, 14 вересня Пригожин виступив із промовою про вербування, оголосивши, що російські полонені беруть участь у війні з 1 липня, коли вони сприяли захопленню Вуглегірської ТЕС.

Російські блогери зазначають, що Пригожин запроваджує сталінський метод, який дозволяє Кремлю уникнути наказу про загальну мобілізацію, яка може розпалити соціальну напругу в російському суспільстві.

Аналітики ISW звертають увагу на те, що блогери постійно вихваляли успіхи Пригожина в Україні, а деякі навіть казали, що він повинен замінити міністра оборони Росії Сергія Шойгу, якого кремлівські експерти звинувачують у поразці Росії у Харківській області.

«Пригожин є близькою довіреною особою Путіна, і його відносини з блогерами можуть допомогти зберегти підтримку воєнних зусиль Кремля, водночас викидаючи Шойгу та міністерство оборони Росії за поразку в Харківській області», – йдеться у матеріалі ISW.

 

Поделиться публикацией