ПРИВАТНІ КОМПАНІЇ ЛЕГАЛЬНО ВИРОБЛЯТИМУТЬ БОЄПРИПАСИ ДЛЯ ДРОНІВ – РІШЕННЯ УРЯДУ

Приватні компанії зможуть легально виробляти боєприпаси для дронів

Уряд України погодив пропозицію Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства оборони та Міністерства цифрової трансформації щодо реалізації проєкту про закупівлю боєприпасів для дронів у приватних виробників.

Про це повідомив Мілітарний з посиланням на Telegram-канал Тараса Мельничука.

Експериментальний проєкт планують реалізувати протягом 2-х років. Проєкт включає механізми та порядок розроблення, виробництва, закупівлі та постачання боєприпасів до безпілотників Сил оборони України. Крім того, новий проєкт визначає порядок отримання статусу виробника боєприпасів для БПЛА та встановлює чіткі вимоги компаніям, що їх виробляють.

«Приватні компанії зможуть легально виробляти боєприпаси для дронів. А українські воїни отримуватимуть якісні та інноваційні рішення. Це великі можливості для розробки й масштабування технологічних продуктів», – прокоментував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Водночас невідомо, про збільшення виробництва яких саме боєприпасів і для яких безпілотників йдеться. Раніше “Мілітарний” повідомляв, що з лютого 2022 року Міністерство оборони України прийняло на озброєння чи експлуатацію 28 моделей повітряних безпілотників різних типів вітчизняного виробництва. Це дев’ять моделей дронів-камікадзе. Три з них – літакового типу, ще шість моделей – це FPV-дрони. Основними носіями боєприпасів в Силах оборони стали квадрокоптери, мультикоптери та FPV-дрони. Для скидання використовують широку номенклатуру боєприпасів різного призначення. У нещодавньому повідомленні від “Мілітарного” йшлося про те, що бійці 110-ї окремої механізованої бригади використали термобаричну гранату РГТ-27С2 для ураження живої сили противника.

Поделиться публикацией