ЗАВДЯКИ ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «ТРІМЕН-УКРАЇНА» МОДЕРНІЗОВАНИЙ Т-64 «БАЧИТЬ» ЦІЛЬ ЗА 4000 м

Вже понад 300 модернізованих українських танків оснащені сучасними нічними тепловізійними прицілами виробництва вітчизняної компанії «Трімен-Україна»

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» (програма SecurityTalks) повідомив директор ТОВ «Трімен-Україна» Дмитро Сафонов.

За його словами, «основною позицією для нас як було, так і є серійне виробництво та оснащення танків Т-64. Це прилад ТПН-1. Він серійно освоєний і їх вже понад три сотні у військах».

Дмитро Сафонов зазначив, що відтепер нічний тепловізійний приціл навідника ТПН-1-ТПВ для танків Т-64 дозволяє йому «бачити противника вночі на відстані 4000 метрів».

У своєму коментарі 27 квітня Defense Express відзначив, що модернізовані приціли ТПН-1-ТПВ суттєво перевершують можливості старого радянського прицілу нічного бачення, яким були оснащені Т-64. Дальність виявлення цілей була збільшена до 5000 метрів (проти 800 метрів у старому прицілі), а дальність розпізнавання до 4000 м (було 400). Крім того, оновлений приціл навідника має тепловізійну матрицю, може використовуватися як вдень так і вночі, не боїться зустрічних і фонових засвічень (на відміну від старих прицілів), при його використанні немає потреби закривати шторку при стрільбі, крім того він оснащений технологією поліпшення якості зображення в складних погодних умовах.

Саме такими тепловізійними прицільними комплексами навідника оснащені модернізовані Т-64 зразка 2017 року, що останні кілька років масово постачаються у танкові підрозділи Збройних сил України Харківським та Львівським бронетанковими заводами.

Повну версію інтерв’ю Дмитра Сафонова можна побачити тут:

ЧАСТНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ «ТРИМЕН-УКРАИНА» ОСНАСТИЛО ОТЕЧЕСТВЕННЫМИ ТЕПЛОВИЗОРАМИ 300 ТАНКОВ

Поделиться публикацией