ПРЕЗИДЕНТ РОСІЇ ВОЛОДИМИР ПУТІН НЕ ЗАЦІКАВЛЕНИЙ У МИРНОМУ ВРЕГУЛЮВАННІ КОНФЛІКТУ З УКРАЇНОЮ — ДЕПУТАТ ЄВРОПАРЛАМЕНТУ

Президент Росії Володимир Путін не зацікавлений у мирному врегулюванні конфлікту з Україною на даному етапі, вважає президент аналітичного центру «The International Institute For Peace».

Про це 16 червня ц.р. повідомив портал Укрінформ, посилаючись на колишнього лідера фракції «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» у Європарламенті Ханнеса Свобода.

«Сумніваюся, що Путін зацікавлений у врегулюванні зараз. Чому він повинен бути зацікавлений; що він виграє? Звичайно, це затратно – не стільки Крим, а те, що він змушений витрачати на Донбас. Але в політичному плані, особливо зараз, коли він, можливо, ослаблений через коронавірус, я сумніваюся, що він зацікавлений щось робити», – сказав колишній євродепутат.

Також він додав, що якби Путін був зацікавлений в знаходженні врегулювання, «то вже б це зробив». Свобода припустив, що глава РФ розуміє, що він сам «підштовхнув Україну в бік Заходу».

«Думаю, треба бути реалістами: повинно пройти багато часу, щоб були якісь реальні зміни в політиці Росії. Можна чогось досягти з допомогою санкцій, але вони особливо не змінять поведінку Росії», – вважає Свобода.

Поделиться публикацией