ПРЕЗИДЕНТ ПРИЗНАЧИВ НОВОГО КОМАНДУВАЧА ВМСУ

Президент України Володимир Зеленський звільнив Ігоря Воронченка з посади командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України та призначив замість нього контрадмірала Олексія Неїжпапу

Відповідні Укази, щодо звільнення Ігоря Воронченка (№216/2020) та призначення Олексія Неїжпапи командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України (№217/2020) оприлюднені на сайті Президента.

Нагадаємо, колишній командувач ВМСУ адмірал Ігорь Воронченко був призначений на цю посаду у квітні 2016 року.

Олексій Неїжпапа народився 1975 року у місті Севастополь. Вже за часів Незалежності він закінчив Севастопольський військово-морський інститут (1997 рік).

Відзначається, що новопризначений командувач всю офіцерську службу (від лейтенанта до капітана першого рангу) пройшов на кораблях Військово-Морських Сил ЗСУ.

З 2015 по 2019 рік Олексій Неїжпапа був заступником командувача українських ВМС з бойової підготовки й обіймав посаду начальника управління бойової підготовки Командування ВМСУ.

З квітня цього року обіймав посаду заступника командувача Військово-Морських сил ЗС України.

Також відомо, що він брав участь в операції Об’єднаних сил на Донбасі та неодноразово представляв Україну (здійснював керівництво) на спільних українсько-американських морських навчаннях «Сі Бриз».

Поделиться публикацией