ПОПЕРЕДНІ ОЦІНКИ ОГЛЯДУ ОПК НЕВТІШНІ – ДЖЕРЕЛО В УРЯДІ

Указ Президента України №59/2020 від 27 лютого 2020 р. Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2020 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки» передбачає завершення в Україні проведення огляду оборонно-промислового комплексу до 21 травня 2020 року, та подання до цієї дати на розгляд й затвердження Радою національної безпеки і оборони України звіт про результати його проведення.

Водночас, як зазначив в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» представник уряду, що безпосередньо замається питаннями огляду оборонно-промислового комплексу, «станом на сьогодні готується формалізована версія документу, яка не уявлення, що справді відбувається в ОПК, а також бачення щодо його розвитку».

Співбесідник агентства зазначив, що до «огляду ОПК немає довіри, як до людей, які його нині проводять». «На виході це означає, що неможливо буде закласти реалістичні дані у нові програми розвитку ОПК и ОВТ, як і реалізувати їх».

Єдиним виходом на сьогодні є термінове створення паралельної групи, яка могла б оперативно забезпечити початок реформування ОПК, для чого зробити огляд реалістичним дієвим документом, який стане справжнім фундаментом для виведення ОПК держави із системної та глибинної кризи, — останню спричинило відсутність державного управління ти непрофесіоналізм кадрів.

«На жаль, реалізація закладених позитивних перетворень у президентському указі №5920 від 27 лютого будуть гальмуватися, то ж шанси на стрімкий розвиток ОПК і оборонних технологій залишаються дуже невисокими», — спрогнозував фахівець.

Поделиться публикацией