ПОЛЯКИ ЗАДОВОЛЕНІ ЕФЕКТИВНІСТЮ ПЗРК «ПЕРУН» (PIORUN), ЯКІ ПІД ЧАС ВІЙНИ ПЕРЕДАВАЛИ УКРАЇНІ

Міністерство оборони Польщі планує збільшити замовлення на переносні зенітно-ракетні комплекси «Перун» (Piorun) виробництва компанії Mesko SA. Про це повідомив Defense Express із посиланням на Twitter міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака та представника Агенції з озброєння підполковника Кшиштофа Платека.

«Ми послідовно посилюємо протиповітряні можливості. Отримане замовлення на ракетні комплекси «Перун» (Piorun) буде збільшено, а поставки відбудуться найближчими роками. Це також дозволить забезпечити безперервність виробництва у нашій оборонній промисловості», – зазначає Блащак.

Причин такого рішення дві, кажуть у польському виданні Defense24.

По-перше, Польща хоче більше систем через те, що частина була поставлена Україні, а власне польські військові потребуватимуть більше таких ПЗРК з урахуванням чисельного розширення війська.

По-друге, у Польщі відзначають ефективність такого озброєння, підтверджену безпосередньо війною в Україні, де за допомогою ПЗРК «Перун» силами оборони України знищувалися російські гелікоптери та літаки, зокрема Мі-24 та Су-25 і навіть Су-34.

Поделиться публикацией