ПОЛЬЩА ПОСИЛИТЬ КОРДОН З КАЛІНІНГРАДСЬКОЮ ОБЛАСТЮ РФ – БЛАЩАК

Віцепрем’єр-міністр та міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна посилить кордон з Калінінградською областю РФ.

Про це 2 листопада повідомив Мілітарний.

Це пов’язано з тим, що аеропорт Калінінграду почав працювати в режимі “відкритого неба”. Тепер туди можуть прибувати мігранти з Африки та Близького Сходу.

Роботи на ділянці кордону з Калінінградською областю вже розпочалися. На місці працюють інженерно-саперні війська. Загородження зводять за таким же принципом, що і на кордоні з Білоруссю минулого року.

Я вирішив вжити заходів для посилення безпеки на кордоні Польщі з Калінінградською областю шляхом ущільнення цього кордону. Ми використовуємо досвід, набутий минулого року. Немає сумніву, що тимчасове загородження захистило польсько-білоруський кордон. Це зробило гібридну атаку з білоруської території неможливою або значно сповільнило“, – сказав Маріуш Блащак.

Загородження складатиметься із трьох рядів колючого дроту. Висота “паркану” становитиме 2,5 метри, ширина – 3 метри. Також будуть встановлені електронні пристрої, які дозволять покращити спостереження.

Блащак зауважив, що конкретних термінів завершення робіт не встановлюють.

Польські військові мають відповідний досвід. Вони охороняли польсько-білоруський кордон. Я переконаний, що вони також захищатимуть кордон із Калінінградською областю“, – додав він.

Кордон між Польщею та Калінінградською областю РФ складає близько 200 км.

Поделиться публикацией