ПОЛЬША КУПУЄ 96 АМЕРИКАНСЬКИХ ВЕРТОЛЬОТІВ

Глава національної оборони Польщі Маріуш Блащак підписав угоду з компанією Lockheed Martin на закупівлю 96 бойових вертольотів Apache. Про це повідомляє Міністерство оборони Польщі.
Угода між Польщею та Lockheed Martin включає у себе придбання вертольотів Apache та створення центру їхнього обслуговування на базі заводу WZL-1 у у Лодзі на півночі країни. «Незабаром Польща отримає 96 вертольотів Apache. Це стане найбільшим парком цих вертольотів поза межами США», – заявив Блащак. Він додав, що перші американські гелікоптери очікуються у Війську Польському вже у 2024 році.

Передбачається, що на польському авіазаводі Wojskowe Zakłady Lotnicze № 1 обслуговуватимуть радари Longbow і системи наведення ракет Hellfire, якими оснащені гелікоптери Apache. Офсетна угода охоплює загалом два зобов’язання загальною вартістю приблизно 300 мільйонів злотих, які будуть виконані протягом 5 років. Це перший із кількох контрактів, які Держказначейство Польщі має намір укласти в рамках придбання ударних гелікоптерів AH-64E. Державний департамент США у серпні цього року схвалив можливий продаж Польщі 96 ударних гелікоптерів AH-64E Apache. Також, погоджено продаж 1 844 ракет Hellfire і 460 ракет AGM-179A. У вересні 2022 року, міністерство оборони Польщі надіслало офіційний запит до США щодо купівлі цих гелікоптерів.

Поделиться публикацией