ПОЛЬСЬКІ ОБОРОННІ ЗАВОДИ НА ЗАМОВЛЕННЯ ЄС ВИГОТОВЛЯТИМУТЬ БОЄПРИПАСИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Польські оборонні заводи на замовлення ЄС виготовлятимуть боєприпаси для України

Спільні замовлення ЄС на польських оборонних заводах стануть можливими вже цього місяця, повідомляє польське видання RMF24.

Країна підписала «рамковий контракт» із Європейським оборонним агентством (EDA) про спільну закупівлю боєприпасів калібру 155 мм. Як повідомляється на сайті EDA, агентство вже уклало вісім подібних контрактів. Останні п’ять були підписані 5 вересня. Йдеться про спільні закупівлі країнами Євросоюзу боєприпасів для України, а також для поповнення власних запасів. У «рамковому контракті» поки немає деталей щодо, в тому числі, типів снарядів або їх точної кількості. Проте підписання документу означає, що тепер країни ЄС можуть робити конкретні замовлення на польських заводах.

1 червня уряд Польщі схвалив контракт на постачання боєприпасів між Агентством озброєнь і консорціумом PGZ-AMUNICJA, до якого входять, зокрема, Polska Grupa Zbrojeniowa, Zakłady Metalowe Dezamet і Mesko. Цей контракт є першим етапом замовлення на сотні тисяч артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, які експортуватимуть до країн блоку. Наразі країни знаходяться в процесі розміщення замовлень, на основі яких EDA готуватиме колективні замовлення для європейської промисловості. Вже в кінці вересня, після збору замовлень від окремих країн ЄС, очікується, що Європейське оборонне агентство укладе перші конкретні контракти.

Поделиться публикацией