ПОЛЬСЬКІ ЗБРОЙНІ СИЛИ ПЛАНУЮТЬ ЗНАЧНО НАРОСТИТИ ІНТЕНСИВНІСТЬ БОЙОВОЇ ПІДГОТОВКИ

Польські збройні сили, незважаючи на не вщухає пандемію, планують значно наростити інтенсивність бойової підготовки в поточному році.

Про це 16 квітня ц.р повідомив портал “Военно-политическое обозрение».

Так, в 2020 р в 93 національних навчаннях Війська Польського взяли участь 53 тис. Військових, що на 12 тис. Менше, ніж планувалося.

Що стосується міжнародних навчань, на 2020-р планувалася участь польських військових в 114 заходах, але через пандемію були скасовані або переплановані 55 навчань. Найбільші з подвергнувшихся скорочення навчань — «Defender Europe — 20+» і «Anakonda-20».

У 2021 році планується збільшити кількість навчань Війська Польського на одну третину. Всього передбачається провести 131 національне вчення за участю близько 65 тис. Військових.

Крім того, в 2021 р запланована участь польських представників у 109 міжнародних навчаннях, в т.ч. в 15 — на території Польщі за участю 2,1 тис. польських, 1,3 тис. американських і близько 100 українських військових.

Найбільшим національним вченням Війська Польського в цьому році стануть маневри «Dragon-21», які пройдуть з 2 по 18 червня. У них візьмуть участь близько 11 тис. Військових з 16-ї і 18-ї механізованих дивізій. Одночасно, з 6 по 18 червня, в Балтійському морі пройде міжнародне навчання «Baltops-21» за участю польських кораблів.

Примітно, що абсолютна більшість навчань за участю ЗС Польщі, як національних, так і міжнародних проводиться біля кордонів Білорусі та Росії. При цьому вперше в 2021 року представники Війська Польського розпочали масштабно задіяні в навчаннях НАТО в Чорноморському регіоні.

Не викликає сумнівів, що в ході натовських маневрів відпрацьовується наступальна тематика, в першу чергу, передбачає деблокування і розширення т.зв. «Сувалкской коридору» і, можливо, «відновлення територіальної цілісності України і Грузії».

У зв’язку з цим масштабні заходи ВС Росії в західній частині країни, що проводяться в квітні, представляються адекватним і симетричною відповіддю нарощування масштабів навчань НАТО, в тому числі на території Польщі.

Поделиться публикацией