ПЕРСПЕКТИВА ВКЛЮЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ «МОТОР СІЧ» ТА «АВТОКРАЗ» ДО СТРУКТУРИ УОП ОБГОВОРЮВАЛАСЯ НА РІЗНИХ РІВНЯХ

Перспектива включення підприємств «Мотор Січ» та «АвтоКрАЗ» до структури «Укроборонпром» обговорювалася на різних рівнях.

Про це 5 квітня ц.р. заявив гендиректор «Укроборонпром» Юрій Гусєв в інтерв’ю Інтерфаксу-Україна.

«На різних рівнях обговорювалася перспектива включення їх у майбутні холдинги акціонерного товариства, але це вимагатиме змін у законодавстві. Адже законодавство говорить про те, що націоналізовані підприємства перебувають у сфері управління Міністерства оборони», — заявив Гусєв.

Водночас він наголосив, що у наглядових радах і «Мотор Січі», і «АвтоКрАЗ» є представники концерну.

За словами Гусєва, зараз у периметрі групи знаходяться 119 підприємств, 63 із яких стануть основою п’яти галузевих науково-виробничих об’єднань: бронетехніка, авіаремонт, високоточне озброєння та боєприпаси, радарні системи, морські системи.

Також він додав, що можливий шостий холдинг безпілотної авіації.

Таким чином, «Укроборонпром» залишиться керуюча компанія, що належить державі. Далі корпоративному центру належать галузеві холдинги і вони, у свою чергу, мають пакети акцій виробничих підприємств у формі товариств з обмеженою відповідальністю.

За словами Гусєва, деякі підприємства не увійдуть у галузеві холдинги ( наприклад, спецекспортери) і будуть у прямому підпорядкуванні корпоративного центру.

Поделиться публикацией