ПЕРЕМОВИНИ З КРЕМЛЕМ МОЖУТЬ БУТИ, АЛЕ НЕ З ПУТІНИМ, А З ЙОГО НАСТУПНИКОМ – ЕКСПЕРТИ

Путін розраховував на розкол двопартійної підтримки в США допомоги Україні, зокрема, серед республіканців – не виключено, що там ретельно попрацювали спецслужби Кремля.

Про це в статті для Укрінформу написали перший віце-президент Національної академії наук України, голова Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень, академік Володимир Горбулін та директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«Однак, здається, і тут Путін прорахувався. Незважаючи на критику допомоги українцям, головний республіканець у комітеті із закордонних справ Палати представників Майкл МакКол, потенційний глава комітету у разі перемоги республіканців в листопаді, 18 жовтня неочікувано для російської верхівки виступив за збільшення постачання зброї Україні», — пишуть вони.

На переконання фахівців, ситуація напружилася ще більше, коли 25 жовтня стало відомо про лист трьох десятків демократів із закликом до прямих перемовин із Путіним – такий сценарій звів би нанівець загибель тисяч українців, і на полі бою, і від рук російських катів-терористів. На щастя конгресмени відкликали цього, підписаного ще у червні листа – із поясненням, що за час з моменту написання листа відбувся вкрай серйозний поворот на війні. Тобто, натякаючи, що Путін перейшов «червону» лінію, що не дозволяє тепер вести з ним перемовини. Фактично, станом на початок листопада усі гілки влади США підтримали позицію влади України: перемовини з Кремлем можуть бути, але не з Путіним, а з його наступником. Це сильний хід у бік таки зламу цього режиму в РФ.

Поделиться публикацией