ПЕРЕДБАЧЕНІ МОУ НА 2019 р. ВИДАТКИ ЗБІЛЬШЕНО НА 11 %

Передбачені Міністерству оборони на поточний рік видатки порівняно з 2018 роком збільшено на 11 %, а фонд грошового забезпечення зріс на 41 %

Про це 11 квітня під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник.

За його словами, згідно з вимогами документів стратегічного планування загальний обсяг фінансування сектору безпеки і оборони має становити щороку не менше 5 % ВВП, у тому числі видатки на оборону — не менше 3 % ВВП.

«Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» Міністерству оборони передбачено 102,5 млрд гривень. Ці видатки у порівнянні з 2018 роком збільшено на 10,2 млрд гривень, або на 11 %», — зауважив він.

Сергій Винник наголосив, що основними пріоритетами фінансування на поточний рік Міноборони визначені збільшення не менш як на 30 % розмірів грошового забезпечення військовослужбовців, оснащення військ сучасними зразками озброєння та військової техніки, а також матеріально-технічне забезпечення військ, у першу чергу задіяних в операції Об’єднаних сил.

За словами посадовця, важливі зміни в структурі грошового забезпечення в Збройних Силах України почали відбуватися починаючи з 2014 року.

«Тенденція збільшення грошового забезпечення залишилась і у 2019 році. Фонд грошового забезпечення у 2019 році у сумі 48,9 млрд гривень, що на 41 % більше ніж у 2018 році, дозволив збільшити розміри щомісячного грошового забезпечення. При цьому мінімальний розмір грошового забезпечення для контрактників першого року служби становить 10,1 тис. гривень», — підкреслив заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України.

Поделиться публикацией