ЗАТРИМАНО СПІВРОБІТНИКА МВС ЗА РОБОТУ НА РОСІЙСЬКУ РОЗВІДКУ

Викрито українського правоохоронця на співпраці з головним управлінням Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

 

Про це повідомив «Український мілітарний портал» 11 квітня ц.р, посилаючись на заяву представник контррозвідки СБ України Володимира Настюка під час брифінгу.

 

Оперативники спецслужби встановили, що українського поліцейського під час перебування у російському місті Бєлгород завербував кадровий офіцер ГУ ГШ ЗС РФ на основі лояльного ставлення до політики влади РФ.

Під час агентурних контактів український силовик та російський воєнний розвідник суворо дотримувались заходів безпеки і конспірації. Зокрема для зв’язку та передачі зібраних відомостей використовували програми шифрування електронних повідомлень, а також особисті зустрічі на території Бєлгородської області Російської Федерації.

“Припинено протиправну діяльність агента головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації. Зокрема, 9 квітня в Харкові контррозвідниками під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області затримано громадянина України, працівника головного управління національної поліції в Харківській області”, – розповів представник контррозвідки СБ України.

Оперативники СБ України задокументували, що на виконання завдань російського воєнного розвідника співробітник Нацполіції використовував своє службове становище для збору і передачі своєму російському куратору таємної інформації, яка циркулює у Міністерстві внутрішніх справ та Національній поліції.

 

Він також надавав куратору відомості про дислокацію і мобілізаційну готовність військових підрозділів і силових структур на території Харківської області, у тому числі задіяних у проведенні антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил на сході України.

Наразі затриманому оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

 

Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

 

 

 

Поделиться публикацией