ПЕНТАГОН У СВОЇЙ ОБОРОННІЙ СТРАТЕГІЇ ВИЗНАЧИВ ОСНОВНИМИ ЗАГРОЗАМИ РОСІЮ ТА КИТАЙ, А ДОПОМОГА УКРАЇНІ МОЖЕ ЯКІСНО ЗМІНИТИСЯ

Міністерство оборони США представило 19 січня нову Стратегію національної оборони, у якій назвало Росію та Китай основними противниками Сполучених Штатів. Про це повідомив на сайті Пентагону.

Це перша за останнє десятиріччя зміна оборонної стратегії США. Стратегія спрямована на запобігання агресії з боку Китаю і Росії та застосування ними інструментів примусу й залякування для досягнення власних цілей і заподіяння шкоди інтересам США й зосереджується, зокрема, на трьох ключових театрах: Європі, Індо-Тихоокеанському регіоні та Близькому Сході.

Нова стратегія національної оборони спрямована на відновлення військової переваги Америки, зауважили у відомстві.

Як прокоментували інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» в Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР), ця події може суттєво вплинути на збільшення військової допомоги США Україні. «Поки що США фактично є єдиною державою, яка здійснює практичні кроки на посилення України як буфера між Заходом та Росією, і справа України – досягнути трансформації відношення до неї, а саме стати союзником США», — зазначили в ЦДАКР. Послідовний курс на реформи може привести до розміщення на території України військових об’єктів США, які будуть прикриті американськими системами ППО-ПРО, а Україна отримає справжній захист навіть без членства в НАТО, — додали і центрі.

 

Як повідомлялося раніше, глава Пентагону запевнив, що військова роль США в Україні не зміниться.

Поделиться публикацией