ПЕНТАГОН ПОСТАВИТЬ УКРАЇНІ НАВІГАЦІЙНЕ ОБЛАДНАННЯ

Пентагон має намір поставити Україні навігаційне обладнання. За даними управління матеріально-технічного забезпечення ВПС США, серед американських компаній військово-промислового комплексу оголошено тендер на здійснення поставки для ВПС України навігаційного обладнання для «сліпої» посадки.

Про це 20 лютого ц.р. повідомив портал DT,UA.

Мова йде про далекомірні радіомаяки і надчастотні всеспрямовані азимутальні радіомаяки, які передбачається встановити на аеродромі в Старокостянтинові. Також підрядник повинен буде взяти на себе зобов’язання з надання післяпродажного обслуговування і навчання експлуатації обладнання.

У заяві ВВС наголошується, що уряд США не візьме на себе ніякі витрати, пов’язані з виконанням контракту на поставку Україні цього навігаційного обладнання. Терміни проведення тендеру — з 19 лютого до 5 квітня включно.

Раніше повідомлялося, що Україна попросила НАТО окремий пакет допомоги для ВМС України.

6 вересня 2018 року на засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі. В рамках реформування ВМС сформовані Морське командування, Командування морської піхоти, змінюється організаційна структура бойових частин і частин забезпечення. До складу ВМС прийнято шість малих броньованих артилерійських катерів, в поточному році заплановано прийняття ще одного такого катера і двох десантних катерів «Кентавр».

Поделиться публикацией