ВІТЧИЗНЯНА РЛС «МАЛАХІТ» ЗАЦІКАВИЛА ВІЙСЬКОВИХ ІНДІЇ

Про йдеться в офіційному прес-релізі Державного підприємства “Спецтехноекспорт”, повідомив Український мілітарний портал. Виставка «Aero India 2019» відбуватиметься у місті Бангалор впродовж 20-24 лютого.

П-18 «Малахіт» здатен виявляти цілі, що залишаються невидимими на смугах інших частот. При цьому, робота радару однаково ефективна за різних погодних умов. Усі ключові механізми радару, окрім антени, є новими та розробленими інженерами української приватної компанії «Укрспецтехніка».

Робоче місце оператора РЛС Р-18 “Малахіт” Фото: Укрспецтехніка

Під час виконання бойових завдань даний радар здатен забезпечувати точне цілевказування для систем протиповітряної оборони. При цьому, радар залишається практично невразливим для протирадарних ракет.

Нещодавно на одному з військових полігонів у Київській області відбувалась демонстрація роботи П-18 «Малахіт» для військових аташе іноземних країн:

Радіолокаційні станції «Малахіт» були прийняті на озброєння Повітряних Сил ЗС України у січні 2012 року та поступово замінюють наявні станції радянського виробництва.

Докладніше про РЛС «Малахіт».

Поделиться публикацией