ПАРТІЯ СБА «НОВАТОР» НАДІЙШЛА ДО ЗСУ

До ЗСУ передано партію з декількох десятків спеціальних броньованих автомобілів «Новатор».

Про це повідомив Український мілітарний портал з посиланням на керівника “Української бронетехніки” Олександра Кузьму.

Спочатку броньовані автомобілі надійдуть до Центру забезпечення автомобільною технікою і майном, а вже звідти будуть розподілені до конкретної військової частини чи декількох. Інформація про частину, в яку надійдуть ці бронеавтомобілі не повідомляється.

Бронеавтомобіль побудований на спеціалізованому двовісному шасі високої прохідності FORD F-550 з колісною формулою 4х4, підвіску якого суттєво модернізовано для використання в бойових умовах.

СБА «Новатор» броньований, захист відповідає класу захисту ПЗСА-4 (від кулі ЛПС 7,62 мм гвинтівкового патрона 57-Н-323с з відстані 10 м). Протимінний захист днища здатний витримувати підрив двох ручних гранат типу РГД-5.

Він оснащений турбодизельним двигуном потужністю 300 к. с. (захищений з усіх боків додатковими бронелистами) та 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

«Новатор» розвиває максимальну швидкість до 120 км/год по шосе, запас ходу становить близько 700 км при витраті палива по шосе у 30 л. Цей бронеавтомобіль витримує боковий нахил у 450, долає кут підйому у 60 градусів, а брід — завглибшки не менше 0,7 метра.

Броньоване скло автомобіля монтується зовні, що дозволяє провести швидку заміну при його пошкодженні.

На бронеавтомобіль «Новатор» встановлено шини підвищеної прохідності. Якщо колесо (або навіть усі) буде сильно пошкоджене чи повністю зруйноване, він усе одно зможе рухатися та евакуювати екіпаж на відстань до 50 кілометрів.

Один із варіантів його озброєння – поворотна турель із кулеметом КТ-7,62 мм або НСВ-12,7 мм, а також дистанційно керований бойовий модуль «Іва».

 

Поделиться публикацией