ПАРТІЯ АМЕРИКАНСЬКИХ ПТРК БУДЕ ПОСТАВЛЕНА ДО ГРУЗІЇ

Партія американських переносних протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» на загальну суму в 30 мільйонів доларів буде поставлена ​​до Грузії.

Про це 4 серпня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посиилаючись на повідомлення в управлінні Пентагону з оборонного співробітництва і безпеки.

Відзначається, що Тбілісі запитував у Вашингтона 82 ракети для ПТРК «Джавелін» і 46 командно-пускових установок. Американська адміністрація офіційно повідомила Конгрес про прийняте нею рішення. Згідно з офіційною заявою, пропонована продаж цих систем «не приведе до зміни військового балансу в регіоні».

При цьому, з точки зору Пентагону, вона буде сприяти «підтримки зовнішньої політики і національної безпеки США за рахунок посилення безпеки Грузії, яка є стратегічним партнером і ключовим гравцем, що сприяє безпеці і стабільності в регіоні».

Вперше про рішення продати Грузії озброєння, призначене для знищення бронетехніки, було оголошено в листопаді 2017 року. Тоді мова йшла про передачу Тбілісі ракетних комплексів на суму 75 мільйонів доларів. Згідно з тим рішенням, Грузія повинна була придбати 410 самонавідних ракет і 72 командно-пускові установки, а також елементи матеріально-технічного та програмного забезпечення. Перший етап закупівель завершився в січні 2018 року.

Поделиться публикацией