ОЧІЛЬНИК АВТОКРАЗ РОЗПОВІВ ПРО ПЛАНИ НА 2022 РІК ТА НАМІР ВИКОНАТИ ВЕЛИКЕ ЗАМОВЛЕННЯ

Керівництво АвтоКрАЗу вважає, що ховати один із найбільших українських автозаводів зарано. Зокрема, як передала «Кременчуцька газета», нещодавно автовиробник відправив партію повнопривідних тривісних КрАЗ-6322 (6х6) «в Європейський Союз». Крім того, завод «приступив до виготовлення продукції, яка раніше йому була не властива, наприклад, геолокаційного причепа для компанії Ferrexpo».

«У місті говорять про те, що на автогіганті знову планують відновити повноцінну роботу головного конвеєра, і для цього вже набирають персонал» — повідомило видання.

 

Газета процитувала гендиректора «АвтоКрАЗу» Романа Черняка:

«Завдяки головному акціонеру Костянтину Жеваго, компанії Ferrexpo, завдяки виграним тендерам та конкурсам в Україні та за її межами ми отримали вагомий пакет замовлень, який дозволяє повноцінно працювати і здійснювати всі виплати, що передбачені бізнес-планом, зокрема і зарплату.

Показником є те, що на сьогодні ми оголосили набір робітників – токарів, операторів станків із ЧПУ, електриків, сантехників, інженерів-технологів. Ми оголосили тендери на закупівлю виробничого обладнання для виготовлення автомобілів і виконання різного роду ремонтних робіт на підприємстві.

Крім того, підприємство активно бере участь у тендерах і закупівлях, які проводяться по Україні для комунального, військового секторів та комерційних структур.

Ми освоюємо нові ринки збуту і нові ніші продукції, які раніше нам були не властиві: від виробництва геолокаційних причепів для компанії Ferrexpo – до нових видів кранів та пожежної техніки.

Ми плануємо представити широкому загалу нові наші розробки і запропонувати низку нових рішень і бачень для Міністерства оборони та інших силових установ».

 

Ми впевнено формуємо портфель замовлень на 2022 рік і бачимо його загалом в обсязі на рік до 1000 автівок різних моделей та модифікацій», – наголосив Черняк.

 

Він також повідомив, що левову частку боргу вже виплатили.

 

Заступник генерального директора підприємства з фінансів Владислав Палеха зазначив наступне:

«На сьогодні підприємство погасило всі борги 2021 року і за січень-квітень 2020 року. Також ми виплатили зарплату за жовтень 2021 року. Загалом це понад 101 млн грн.

При цьому бюджет Кременчука отримав майже 12 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

Також в інші бюджети спрямовано 21 млн грн єдиного соціального внеску, понад 1 млн грн військового збору.

Підприємство планує реструктуризувати заборгованість із травня 2020 року до грудня 2020 року протягом наміченого графіка – найближчим часом».

«АвтоКрАЗ» – це тисяча робочих місць, вказує видання.

Поделиться публикацией