«ОЦІНИМО ПОТЕНЦІАЛ КОЖНОГО ПІДПРИЄМСТВА УКРОБОРОНПРОМУ» — СЕКРЕТАР РНБО ДАНИЛОВ

Плани щодо реформування ДК «Укроборонпром» повинні бути істотно доопрацьовані з урахуванням потреб Збройних Сил України у контексті функціонування оборонно-промислового комплексу, сучасних світових тенденцій розвитку озброєння.

Про це заявив Секретар РНБО України Олексій Данилов під час зустрічі з керівництвом ДК «Укроборонпром», повідомила 15 травня прес-служба РНБО.

«На сьогоднішній день, на жаль, можемо констатувати наявність недостатньо повного розуміння з боку окремих чиновників важливості виконання рішення РНБО України від 18.02.2020 року в частині створення центрального органу виконавчої влади, відповідального за формування та забезпечення реалізації державної військово-промислової політики та функцій по управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі », — зазначив Данилов, висловившись в цьому контексті за введення посади віце-прем’єр-міністр з питань ОПК та космічної галузі.

Як зазначається, Данилов вітав ініціативу щодо реформування «Укроборонпрому», але разом з тим підкреслив, що основну модерацію цього процесу має виконувати уряд, якому підпорядкований Концерн, зокрема, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Він акцентував увагу на необхідності проведення всебічного аналізу діяльності кожного підприємства ДК «Укроборонпром», щоб визначити його потенціал для забезпечення потреб Збройних Сил України та конкурентоспроможність на світовому ринку озброєнь і військової техніки.

«Необхідно оцінити потенціал і перспективи кожного підприємства Концерну. Потрібно визначити, хто може бути їх стратегічними партнерами, враховуючи ситуацію, що склалася на світовому ринку озброєнь і військової техніки », — зазначив голова Радбезу.

За словами Данилова, важливо також впровадження технічних стандартів НАТО з виробництва озброєння і військової техніки в Україні, науково-технічний розвиток галузі, збереження існуючого кадрового потенціалу та підготовка нових фахівців. Підприємства повинні сконцентруватися на виробництві новітньої техніки зі збереженням і розвитком критичних технологій і створенням замкнутих циклів виробництва там, де це доцільно, сказав він. «Наше завдання — докласти зусиль до того, щоб якомога більше підприємств ОПК стали на ноги і мали перспективу», — цитує Данилова прес-служба.

Поделиться публикацией