ОДИН ІЗ КАНАДСЬКИХ УЧАСНИКІВ ПРОЄКТУ БУДІВНИЦТВА ПАТРОННОГО ЗАВОДУ В УКРАЇНІ ПРИПИНИВ СВОЄ ІСНУВАННЯ

 

Один із канадських учасників проєкту будівництва патронного заводу в Україні – компанія GL Munitions Inc – ліквідована та припинила своє існування. Дані про ліквідацію компанії опубліковано на сайті канадського федерального реєстру компаній. За даними реєстру, GL Munitions ліквідовано 15 вересня 2021 року.

Про це 16 листопада ц.р. повідомив портал Liga.net.

На початку червня інший канадський учасник проєкту – Waterbury Farrel – підтвердив, що спільно з GL Munitions та Укрборонпромом розпочинають проєкт із будівництва сучасного заводу з виробництва боєприпасів для стрілецької зброї. Проєкт також презентували в Укробронпромі.

Waterbury Farrel – відома компанія, заснована в 1851 році, і є підрозділом інженерно-технологічної корпорації Magnum Integrated Technologies Inc.

GL Munitions навпаки – маловідома компанія, заснована лише у квітні поточного року. У неї навіть не було корпоративного сайту.

В Україні немає повного циклу виробництва боєприпасів, а єдиний завод із виготовлення набоїв залишився в окупованому Луганську. У 2017 році британська Stiletto Systems в альянсі з канадською Magnum заявляли, що готові створювати в Україні виробництво стрілецьких боєприпасів калібром від 5,45 до 152 мм потужністю до 100 млн патронів на рік.

 

Поделиться публикацией