НІМЕЧЧИНА ПЛАНУЄ ЗАЛУЧАТИ ІНОЗЕМЦІВ ДО СЛУЖБИ В БУНДЕСВЕРІ

У бундесвер збираються залучати іноземців. Генеральний інспектор бундесверу Еберхард Цорн заявив, що уряд ФРН вивчає можливість рекрутувати громадян країн Євросоюзу для виконання окремих завдань.

 

В інтерв’ю виданням медіаконцерну Funke Mediengruppe він зазначив, що мова йде, зокрема, про лікарів або IT-фахівців.

 

За даними Funke Mediengruppe, уряд ФРН провело консультації з партнерами в ЄС з цього питання. Більшість країн, особливо в Східній Європі, відреагували стримано. Зокрема, в Болгарії висловили побоювання у зв’язку з можливим витоком фахівців.

Відомо, що в Німеччині живе 530 тисяч громадян держав Євросоюзу у віці від 18 до 30 років, частина з них може бути зацікавлена ​​в службі в армії.

 

На думку уповноваженого бундестагу у справах військовослужбовців бундесверу Ханса-Петера Бартельса, рекрутування громадян країн ЄС в бундесвер «не стане чимось особливим», оскільки і зараз в німецькій армії служать «багато солдатів з міграційними корінням і подвійним громадянством». Однак, як зазначив політик, було б ілюзією очікувати, що це вирішить всі проблеми з поповненням армії.

 

В даний час бундесвер налічує 182 тисячі військовослужбовців. Згідно з планами міністерства оборони, до 2025 року чисельність армії повинна збільшитися до 203 тисяч. В першу чергу, новий персонал потрібно в підрозділ з кібербезпеки і для здійснення проектів в рамках Європейського оборонного союзу.

Поделиться публикацией