НІМЕЧЧИНА ЗРОБИТЬ ПЕРШУ ПОСТАВКУ УКРАЇНІ БАГАТОЦІЛЬОВИХ ВЕРТОЛЬОТІВ

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус за підсумками засідання «Рамштайн» повідомив про передачу Україні багатоцільових військових гелікоптерів Sea King Mk41. Про це пише німецький суспільний радіомовник Deutschlandfunk.

За словами голови Міноборони ФРН, Україна отримає шість багатоцільових гелікоптерів Sea King Mk41 разом із комплектом запасних частин. Німецька сторона також забезпечить навчання українських військових.

За даними Міноборони Німеччини, з початку повномасштабної війни Росії проти України загальний обсяг німецької військової допомоги сягнув близько шести мільярдів євро.

«Sea King – це перевірений і надійний вертоліт, який допоможе українцям у багатьох сферах: від розвідки над Чорним морем до транспортування солдатів. Це перша німецька поставка такого типу», – зазначив Пісторіус. Він також додав, що для захисту українців та української інфраструктури пріоритетом залишається передача ППО. Крім того, потрібна більша швидкість у виробництві озброєнь.

Sea King – британська ліцензійна версія однойменного американського вертольота Sikorsky S-61, побудованого компанією Westland Helicopters. Військово-морські сили Німеччини замовили 22 Sea King Mk.41 20 червня 1969 року як заміну летючого човна Grumman Albatross для пошуково-рятувальних робіт. Це був перший експортний продаж Westland Sea King і перший спеціальний пошуково-рятувальний варіант Sea King зі збільшеною кабіною та більшими баками для палива. Sea King виконують різноманітні завдання, включаючи пошуково-рятувальні роботи, транспортування, надання допомоги при стихійних лихах, тактичне наземно-морське транспортування, евакуація, спостереження, розвідка та морська підтримка.

Поделиться публикацией