В УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ЗАКІНЧУЮТЬСЯ БОЄПРИПАСИ — ПЕНТАГОН

24 сiчня, 2024, Через відсутність американської допомоги в українських військових на передовій закінчуються боєприпаси та зброя, необхідні для боротьби з російськими загарбниками, заявив 23 січня представник Пентагону, пише POLITICO.

З грудня Вашингтон не надає Києву необхідну військову допомогу на тому ж рівні, що й попередні два роки, повідомила журналістам Селеста Волландер, посадовиця Пентагону, які курує питання міжнародної безпеки. Останній пакет для України, оголошений 27 грудня на 250 мільйонів доларів складався з артилерії, ППО та іншої зброї.

У владних колах Сполучених Штатів Америки існують думки стосовно того, щоб надати Україні якомога більше військової допомоги до січня 2025 року на тлі майбутніх президентських виборів. Адже після потенційного повернення Дональда Трампа в Білий дім ця підтримка може припинитися, попри попереднє її схвалення.

Між іншим, з 2021 року 155-мм артилерійський боєприпас здорожчав майже у 4 рази: згідно з новим, січневим 2024 року контрактом НАТО один 155-мм боєприпас обійдеться у 5,45 тисячі доларів, а це майже вдвічі дорожче, ніж було у грудні 2022 року.

Поделиться публикацией