НОВІ ВИНАХОДИ ДЛЯ БЕЗПІЛОТНОЇ ГАЛУЗІ ЗАПАТЕНТУВАЛА ГРУПА «КРОНШТАДТ»

«Роспатент» видав Групі «Кронштадт» чотири свідоцтва про реєстрацію програмного забезпечення та два патенти на об’єкти промислової власності про це повідомляє прес-служба компанії 13 червня ц.р.

«Один з патентів отримано на комбінований світлодіодний прожектор для авіації, військового, поліцейського та іншого спецтранспорту», — сказано в повідомленні.

Цей прожектор, відзначають в «Кронштадті», «більш енергоефективний (споживана потужність не більше 200 Вт при вихідному світловому потоці, як у 800-ватного аналога при менших габаритах і масі), простий в роботі і точний».

«Він може працювати в стробоскопічному режимі і висвітлювати об’єкти в необхідному діапазоні довжин хвиль: білому, помаранчевому протитуманні, ультрафіолетовому та інфрачервоному. Завдяки винаходам Групи «Кронштадт» вперше з’явилася можливість встановити потужні мультиспектральні прожектори на легку авіацію і автотранспорт, і, отже — значно спростити пошуково-рятувальні роботи на суші і в морі», — йдеться в прес-релізі.

Ще один патент отриманий на систему з безпілотним пристроєм, призначену для виявлення і визначення координат місць коронних розрядів, які виникають при несправності на високовольтних лініях електропередачі. «Вони ведуть до втрат електроенергії і, відповідно, збитків електромережних компаній», — сказано в повідомленні.

Крім того, отримані свідоцтва про державну реєстрацію на чотири програми компанії «КТ-Безпілотні системи» (входить до Групи «Кронштадт»), в тому числі на програмне забезпечення для імітації бортового обладнання безпілотного літального апарату, повідомляє компанія.

«Отримані документи забезпечують охорону інтелектуальної власності компанії і підтверджують відповідність технічного рівня продукції «, — наголошується в повідомленні.

Група «Кронштадт» об’єднує ряд російських підприємств, що спеціалізуються на розробці і виробництві високотехнологічної та наукомісткої продукції і рішень, необхідних для створення, освоєння і безпечної експлуатації складних технічних засобів в повітрі, на морі і на суші. «Кронштадт» входить до складу АФК «Система». Офіси компанії і R & D центри розташовані в Москві і в Петербурзі.

Поделиться публикацией