НОВІТНЯ ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКА ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА ЗДАТНА НАДІЙНО ЗАХИЩАТИ МОРСЬКІ КОРДОНИ УКРАЇНИ – СЕКРЕТАР РНБОУ

Новітня військова техніка вітчизняного виробництва здатна надійно захищати морські кордони України. Про це повідомляє http://defence-ua.com/ 17 вересня, посилаючись на  Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, який взяв участь у церемонії спуску на воду першого з серії десантно-штурмового катера проекту 58503 «Кентавр».

«Україна має давні морські традиції, відлік яких розпочинається з походу київського князя Олега на Візантію у 911 році, де він прибив на знак перемоги на брамі тодішнього Цареграду свій щит, — сказав Секретар РНБО України. — Тобто, можна сказати, що історія українських військово-морських сил налічує більш ніж тисячу років».

О. Турчинов нагадав, що загальна протяжність морської ділянки державного кордону України становить 1355 кілометрів, а загальна площа виключної морської економічної зони — понад 72 тисяч квадратних кілометрів, у межах яких наша держава має суверенні права на розвідку, розробку і збереження природних ресурсів.

«Особливої актуальності питання нарощування потенціалу ВМС набуває через збільшення військової присутності РФ в Азово-Чорноморському регіоні та блокування морського судноплавства в Азовському морі», — наголосив він.

 

Секретар РНБО України високо оцінив потенціал українського оборонпрому. «Наші оборонні підприємства вкотре доводять, що здатні виробляти конкурентоспроможну та надійну техніку. Цей катер повністю спроектовано та збудовано в Україні, його характеристики відповідають кращим світовим зразкам», — заявив О. Турчинов, додавши, що незважаючи на це, «він має значно нижчу вартість».

«Військова техніка, що надходить до ВМС — катери, озброєння тощо, дозволяють виконати рішення РНБО України щодо збільшення нашої військової присутності в Чорному та Азовському морях та надійно захистити морські кордони України», — підсумував він.

Поделиться публикацией