НОВА ПАРТІЯ БІЛОРУСЬКИХ РАКЕТНИХ СИСТЕМ «ПОЛОНЕЗ» ПРИБУЛА В АЗЕРБАЙДЖАН

Чергова партія білоруських далекобійних ракетних систем «Полонез» прибула до Азербайджану — у 2018 році Білорусь почала поставки РСЗВ «Полонез» Азербайджану.

 

Про це 28 вересня повідомив білоруський портал belsat.eu.

 

Ракетна система залпового вогню «Полонез» призначена для ураження відкрито розташованої і прихованої живої сили, неброньованої і броньованої військової і військово-спеціальної техніки, артилерії, ракетних і зенітних ракетних комплексів, авіаційної техніки на аеродромах базування та інших об’єктів на дальності від 50 км до 300 км з високою точністю.

 

Мінськ і Баку мають військово-промислові комплекси, які досить динамічно розвиваються і можуть в значній мірі доповнювати один одного. До того ж дві країни мають близькі за характеристиками політичних режимів, а Олександр Лукашенко і Ільгам Алієв легко знаходять спільну мову під час двосторонніх зустрічей, переконаний автор публікації.

 

Азербайджан з моменту розпаду СРСР став ворогом Вірменії — між країнами почався кривавий конфлікт за території Нагірного Карабаху. Регіон офіційно входив до складу Азербайджанської радянської соціалістичної республіки, однак відрізнявся строкатим етнічним складом населення. В результаті місцеві вірмени стали домагатися виходу зі складу Азербайджану, почалися взаємні етнічні чистки, а потім і повномасштабні бойові дії.

 

У 2016 році Росія поставила Вірменії оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер-Е» з дальністю дії до 280 км. Таким чином Вірменія отримала помітну перевагу над Азербайджаном у сфері високоточної ракетної артилерії. Азербайджан в свою чергу став шукати способи парирувати цю загрозу.

Поделиться публикацией