МВС УКРАЇНИ ДО КІНЦЯ РОКУ ОТРИМАЄ ПЕРШІ ФРАНЦУЗЬКІ ВЕРТОЛЬОТИ

До кінця року підрозділи МВС отримають перші чотири вертольоти французької фірми «Airbus Helicopters». Про це 27 вересня повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

 

За його словами, три машини будуть працювати у підрозділах ДСНС — це вертоліт обладнаний необхідним устаткуванням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще один вертоліт Н-225 надійде в авіапідрозділ Національної гвардії України.

 

«Тут, у Ніжині, буде розташовано сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для служби з надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії і поліції. Вони оснащені всіма видами спецтехніки, системами відеоспостереження, можливостями для десантування та інше. Це новий рівень професійної якості нашої роботи», — зазначив Аваков.

 

Французькі вертольоти H-225 для ДСНС обладнані медичним обладнанням, щоб забезпечити не тільки авіаційне покриття по всій Україні, але і вчасно надавати медичну допомогу. Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters побудують чотири ангари.

 

У ДСНС сподіваються, що після розширення вертолітного парку рятувальники зможуть нести посилену службу і в Південному регіоні нашої країни і виконувати пошукові операції на морі. Для нових вертольотів вже почали готувати льотний склад, який буде проходити навчання у Франції.

 

Раніше повідомлялося, що в Україні протягом 3,5 років планують створить систему авіаційної безпеки, яка дозволить використовувати вертольоти для виконання найрізноманітніших завдань — від контролю кордонів до місій з надання невідкладної медичної допомоги. МВС планує закупити 55 французьких вертольотів, третина з яких вживані.

Поделиться публикацией