НА ХЕРСОНЩИНІ ТАНКОВІ ПІДРОЗДІЛИ ПРОВЕЛИ ТАКТИЧНІ НАВЧАННЯ З БОЙОВОЮ СТРІЛЬБОЮ

На Херсонщині танкові підрозділи 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-Морських сил Збройних сил України провели тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Про це 8 квітня ц.р. повідомляє сайт Міноборони.

 

«Заняття проходили в кілька етапів, в ході яких морські піхотинці відпрацювали водіння бойових машин, тактичне маскування, розгортання у бойовий порядок та вихід на визначені рубежі. Подолавши загородження, танковий взвод стрімко атакував противника. З ходу були знищенні вогнем протитанкові і вогневі засоби, які перешкоджали подальшому просуванню. Крім того, було відпрацьовано алгоритм дій під час евакуації танка та раненого військовослужбовця», — йдеться у повідомленні.

 

 

 

Зазначається, що навчання відбулись вночі, що має як негативний, так і позитивний бік. Ніч обмежує видимість, ускладнює орієнтування, збільшує час на виявлення та ураження цілей. Тому знижується ефективність вогню та збільшується витрата боєприпасів і освітлювальних засобів.

 

 

«З іншого боку, нічні умови дозволяють непомітно для противника займати, обладнувати вихідне положення для наступу і маскування та несподівано атакувати його», — розповів керівник навчань майор В’ячеслав Якубинський.

 

Поделиться публикацией