НА ХЕРСОНСЬКОМУ НАПРЯМКУ БІЛЬШІСТЬ РОСІЙСЬКИХ ПІДРОЗДІЛІВ НЕУКОМПЛЕКТОВАНІ — МІНОБОРОНИ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ

На Херсонському напрямку більшість російських підрозділів неукомплектовані та залежать від слабких ліній постачання через поромні переправи та понтонні мости через річку Дніпро.

Про це 30 серпня ц.р. повідомив Укрінформ, посилаючись на Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«49-та загальновійськова армія Південного військового округу з великою ймовірністю була посилена компонентами 35-ої загальновійськової армії Східного військового округу. Більшість підрозділів (рф – ред.) навколо Херсона неукомплектовані та залежать від слабких ліній постачання через поромні переправи та понтонні мости через Дніпро», — заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що така інтеграція підрозділів 49-ої та 35-ої армій свідчить про значну реорганізацію російських сил в Україні.

«Існує реалістична можливість того, що росія зробила крок до раціоналізації кількох напівнезалежних оперативних командувань, які сприяли її поганій роботі на початку вторгнення», — повідомили у відомстві.

При цьому зазначається, що якщо ЗСУ вдасться розпочати тривалі наступальні операції на Херсонському напрямку, згуртованість цієї неперевіреної російської інтегрованої структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на південному напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, українська армія тримає під вогневим контролем шляхи пересування російських загарбників на Херсонщині. Мости через Дніпро та Інгулець постійно зазнають ракетних ударів, які роблять їх непридатними для перекидання важкої військової техніки рф.

Поделиться публикацией