АПАРШИН: СЬОГОДНІ ПРІОРИТЕТ №1 ОДИН – ЦЕ РОЗВИТОК РАКЕТНОЇ ТЕХНІКИ

На сьогоднішній день пріоритет №1 один – це розвиток ракетної техніки, а можливості в Україні такі є. Ракетна техніка на сьогодні має бути з елементом стримування.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони в Офісі Президента України Іван Апаршин.

На його думку, без цього Україна не вирішить головної задачі.

На переконання співбесідника, маючи відповідну базу, на сьогоднішній день Україна спроможна створити неядерні сили стримування, а якщо до цього додати сучасні Сили спеціальних операцій.

Він також заявив,що ССО повинні готовитися діяти не лише на території України.

«Якщо до цього ще додати потужний компонент сучасної, боєздатної армії близько 110-120 тис. чол. Це повинен бути потужний елемент постійної готовності, повністю оснащений з оперативними та військово-стратегічними запасами, плюс до цього додати сучасну систему резерву, в якій військовослужбовець повинен за 24 години прибути в свою військову частину і зайняти штатну посаду. При цьому, необхідно додати територіальну оборону і, я думаю, що країна вийде на сучасну систему нової структури оборони України», — підсумував І. Апаршин.

Поделиться публикацией