НА СЬОГОДНІШНІЙ ДЕНЬ В УКРАЇНІ НЕМАЄ ЖОДНОЇ ОДИНИЦІ «МОСКІТНОГО» ФЛОТУ – АДМІРАЛ І. КАБАНЕНКО

Я прихильник «москітного» флоту і завжди про це казав, і продовжую аргументовано про це говорити на різних майданчиках, але справа в тому,що на сьогоднішній день у нас жодної одиниці москітного флоту нема.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив екс-заступником Міністра оборони України адмірал Ігор Кабаненко.

При цьому, він повідомив, що найближчим часом з’явиться перші дві «москітні» одиниці – це Island – патрульні катери, які передані за програмою ВМС США Україні.

«У нас прийнято використовувати назву «москітний» флот, але там є визначенні параметри того, що саме до нього відноситься. На жаль, до сьогоднішнього дня, те що у нас називають «москітним» флотом, але техніка такою не являється», — заявив адмірал.

І. Кабаненко висловив переконання, що «москітний» флот – це не шлюпки, а бойові платформи, на яких розміщуються різне мультірольне озброєння морської номенклатури, яке дозволяють впливати на дальності, і перевищує дальності виявлення цих платформ. Насамперед, вони також відзначаються швидкістю, а – це 30-35 вузлів.

«Для початку Україні потрібно 16-18 платформ. У нас є три площини задач, але насамперед, треба відштовхуватися від загроз, завдань які потрібно вирішувати для їх нейтралізації, локалізації та ліквідації», — вважає співбесідник.

«Такі платформи потрібні, щоб вирішувати три блоки завдань. Це в принципі пасивні завдання, але все ж таки потрібне розуміння блоку проблем та спектр загроз, порівнювання різних підходів, для того, щоб зрозуміти, де меншими коштами можна вирішити більший блок завдань і рухатися у цьому напрямі», — підсумував екс-заступник Міністра оборони України.

Поделиться публикацией