НА ПОЧАТКУ ТРАВНЯ НАЧАЛЬНИКУ ГЕНШТАБУ ПРОДЕМОНСТРУЮТЬ МОДЕЛЬ МАЙБУТНЬОЇ АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЗСУ – ДЖЕРЕЛО В ГШ ЗСУ

На початку травня начальнику Генштабу генералу Вікторові Муженку продемонструють модель майбутньої автоматизованої системи управління ЗСУ. Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомило джерело в Генеральному штабі ЗСУ. За словами співбесідника агентства, це стане першим етапом впровадження в ЗСУ ЄАСУ – Єдиної автоматизованої системи управління Збройними Силами України.

Як відомо, існуюча система управління Збройними Силами України в основному не автоматизована, а окремі автоматизовані функції не охоплюють замкнутого циклу управління за всіма напрямами діяльності ЗС України. Про це на початку 2018 р. зазначав заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський.

При цьому, було розроблено Концепція Галузевої програми створення ЄАСУ ЗС України, яка спрямована на реалізацію до кінця 2020 р. заходів, які в Оборонному бюлетені сформульовані як стратегічні цілі. Це, зокрема, створення ефективної системи оперативного (бойового) управління, зв’язку, розвідки та спостереження ЗС України (C4ISR) та Єдиної інформаційної системи управління оборонними ресурсами.

Поделиться публикацией