НА ОЗБРОЄННЯ ЗСУ ПРИЙНЯТО СТАНЦІЮ ВИЯВЛЕННЯ 80К6КС1 «ФЕНІКС-1»

На озброєння Збройних сил України прийнято станцію виявлення 80К6КС1 «Фенікс-1».

Про це 15 вересня ц.р. повідомив Мілітарний, з посиланням на Міністерство оборони України.

На замовлення Міноборони Казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» розробило трикоординатну радіолокаційну станцію виявлення 80К6КС1 «Фенікс-1».

Розробку здійснено в рамках модернізації радіолокаційної станції 79К6 для її застосування у складі зенітного ракетного комплексу «Бук-М1».

Після низки успішних випробувань «Фенікс-1» було прийнято на озброєння Збройних Сил України.

«Фенікс-1» має стати очима дивізіонів протиповітряної оборони України, у яких на озброєнні стоять комплекси «Бук-М1» та підрозділів радіотехнічних військ Повітряних Сил ЗСУ.Розробка дозволяє автоматизовано виявляти та розпізнавати державну належність, класи та типи повітряних об’єктів, а також пеленгувати джерела активних шумових перешкод.

Завдяки з’єднанню в єдину розвідувально-ударну систему має зрости ефективність засобів ППО виявляти й уражати повітряні цілі.

Отримана інформація з трикоординатної радіолокаційної станції виявлення 80К6КС1 передається на пункт бойового управління та автоматизовані пункти управління радіотехнічних підрозділів.

Це дозволить застосовувати підрозділи зенітних ракетних комплексів «Бук-М1» ефективніше.

Ця РЛС є продовженням лінійки радарів типу 79К6 і 80К6.

Унікальність 80К6КС1 полягає у побудові передавального пристрою на сучасних твердотільних модулях, використанні технологій цифрових антенних решіток, реалізації на новітній елементній базі спеціальних обчислювачів радіолокаційних сигналів.

Поделиться публикацией