НА ВИСТАВЦІ IDEX 2021 УКРАЇНА ПРЕДСТАВЛЯЄ ВДОСКОНАЛЕНИЙ БРОНЕТРАНСПОРТЕР БТР-4МВ1

На міжнародній виставці IDEX 2021, що розпочалася в Абу-Дабі 21 лютого, Україна представляє низку новітніх та модернізованих озброєнь.

Зокрема, як повідомив ІА «ОПК» представник української делегації на IDEX 2021, серед іншого, Україна демонструє вдосконалений бронетранспортер БТР-4МВ1.

 

За його словами, що ключовий елемент БТР-4МВ1 – використання модульного бронезахисту та рознесення шарів броні.

Як повідомив портал armyinform.com.ua, бойова машина отримала новий оптико-електроний приціл з тепловізором здатним виявляти цілі на відстані близько 5 км, який поєднаний з цифровою системою ведення вогню.

Фронтальна частина отримала ефективний нахил та посилений захист. Рівень захисту БТР-4МВ1 значно перевищує всі БТР та БМП, які перебувають на озброєнні української армії.

 

БТР-4МВ1 оснащений додатковою цифровою системою огляду на 360 градусів. Для чого по периметру бойової машини розташовані камери огляду, які працюють, як в день, так і в ночі. Це рішення дозволяє водію БТР-4МВ1 бачити всю ситуацію на маршруті та навколо машини.

Технологічні рішення Харківського конструкторського бюро ім. Морозова збільшили вагу БТР-4МВ1 до 24-25 тон, що на 2-3 тони більше за базовий БТР-4. Проте всі ходові властивості, які забезпечує колісна формула 8х8 у поєднанні із німецьким двигуном від Deutz та американською трансмісією Alisson, залишились без змін. Максимальна швидкість – 110 км/год. Машина зберегла можливість форсування водних перешкод уплав, зі швидкістю до 10 км/год.

Поделиться публикацией