НАТО РОЗРОБЛЯЄ ПЛАН ВІДНОВЛЕННЯ ОПК УКРАЇНИ – ЯК СКОРИСТАТИСЯ ІСТОРИЧНИМ ШАНСОМ

Країни НАТО розробляють розрахований на 10 років план відновлення військово-промислового комплексу України.

Як заявив виданню POLITICO представник альянсу, для того, щоб забезпечити повну сумісність України з НАТО, сторони розглянуть вимоги оборонного планування.

«Ми розглянемо вимоги до оборонного планування, щоб забезпечити повну сумісність України з НАТО. Йдеться про перехід від радянського обладнання до західного», – зазначив чиновник.

Чиновники Альянсу вже проводили зустріч цього місяця, щоб розпочати планування допомоги українській оборонній промисловості, одночасно поповнюючи свої власні запаси зброї та техніки.

Але ці нові зусилля Альянсу будуть зосереджені лише на Україні.

«Ми шукатимемо способи відновити оборонну промисловість України (ОПК – ред.)», – сказав чиновник.

Члени НАТО мають намір докладати ширших зусиль, щоб вийти за рамки задоволення повсякденних потреб України на полі бою, і зрештою перетворити Україну на країну НАТО за визначенням, «навіть якщо вона не буде членом Альянсу».

Перша зустріч між країнами альянсу та представниками України з питання плану, що розробляється, відбудеться наступного тижня.

Зустріч ознаменує початок тривалого процесу «зближення України та альянсу в навчанні та оснащенні» українських військових.

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі 12 жовтня відбулося шосте засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий «Рамштайн»).

Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що партнери готові підтримувати Україну в довгостроковій перспективі.

Поделиться публикацией