НАТО ДОПОМОЖЕ УКРАЇНІ ЗІ ЗНЕШКОДЖЕННЯМ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ

Україна та НАТО  підписали імплементаційну угоду щодо знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям, повідомила 14 грудня прес-служба українського Міністерства оборони. Тепер можливо розпочати практичну фазу створення відповідного Трастового фонду Північноатлантичного альянсу, який створили для допомоги України.

 

«Україна та НАТО підписали імплементаційну угоду між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки та постачання про реалізацію проекту Трастового фонду НАТО із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям (СВП), яка була розроблена Управлінням екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України», — йдеться у повідомленні.

 

Зазначено, що відтепер можливо розпочати практичну фазу реалізації створеного для допомоги Україні Трастового фонду НАТО зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям.

 

В оборонному відомстві додали, що для реалізації проекту будуть залучені Міністерство оборони України, Служба безпеки України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Національна поліція України, Національна гвардія України, Державна спеціальна служба транспорту, Державна прикордонна служба України.

 

При цьому в рамках проекту Трастового фонду НАТО заплановано здійснити розробку нормативних документів із знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям, досягти взаємосумісності залучених сил та засобів України з альянсом та розвинути спроможності захисту цивільного населення від загроз саморобних вибухових пристроїв.

 

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект про протимінну діяльність в Україні. Згідно з документом буде визначено перелік об’єктів та суб’єктів протимінної діяльності, порядок їх створення, основи діяльності, вимоги до відповідних фахівців і джерела фінансування цієї діяльності.

Поделиться публикацией