НАСТУПНОГО РОКУ ДЛЯ ПОТРЕБ ЗС УКРАЇНИ БУДЕ ЗАКУПЛЕНО П’ЯТЬ НОВИХ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ КОМПЛЕКСІВ BAYRAKTAR

Наступного року для потреб ЗС України буде закуплено п’ять нових безпілотних літальних комплексів Bayraktar

Про це під час інструкторсько-методичного заняття на полігоні «Широкий лан» повідомив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак.

— Уже ухвалено рішення та сплановано, що наступного року для потреб Збройних Сил України ми закупимо 5 нових Bayraktar. У них дещо інші тактико-технічні характеристики, зокрема висота й дальність застосування, — повідомив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак.

До того ж, під час навчань на полігоні «Широкий лан» відпрацювали застосування безпілотників Bayraktar TB2, протитанкових керованих ракетних комплексів FGM-148 «Джавелін» і «Стугна».

Одна з механізованих бригад ЗС України відпрацювала на полігоні навчання батальйонних тактичних груп з бойовою стрільбою у наступі в урбанізованій місцевості, дії малих тактичних груп, завдавання зосередженого ракетно-авіаційного удару тощо.

Особливу увагу приділено комплексному застосуванню високоточної зброї, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння. Крім того, в навчаннях активно використовували безпілотні літальні апарати, які здійснювали розвідку й надавали цілевказівки на ураження цілей противника. Також перевірено спроможності безпілотників типу Bayraktar TB2, які виконали завдання без практичного завдавання ударів по цілях

Ефективне бойове застосування продемонстрували бойові розрахунки протитанкових ракетних комплексів типу «Джавелін» і «Стугна». Також активну участь у навчаннях брала авіація Повітряних Сил за участю штурмової, винищувальної та бомбардувальної авіації.

Поделиться публикацией