НАРАЗІ ТРЕБА ЯКНАЙШВИДШЕ РЕФОРМУВАТИ ДВІ ГАЛУЗІ ОПК – В. БАДРАК

Враховуючи реалії відкритого вторгнення РФ, як мінімум дві галузі потрібно якнайшвидше реформувати, забезпечивши оборонним замовленням – ракетобудування та літакобудування. Саме цього вкрай потребують наші Сили оборони.

Про це в коментарі Апострофу заявив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.
Крім того, коментуючи реформування ДК «Укроборонпром» експерт заявив, що за президента Петра Порошенка Укроборонпром не реформували, хоча це був бюрократичний рудимент епохи Януковича.

«Тодішнє керівництво на Банковій вирішило, що так буде простіше в ручному режимі керувати ОПК, наголошуючи на потрібних і зручних для них проектах, а не на тому, що потрібно армії чи в чому можуть бути зацікавлені закордонні партнери. Саме для цих цілей до ДК «Укроборонпром» було поставлено керувати Роман Романов (був призначений у 2014 році, пішов у відставку у 2019-му — «Апостроф»)», — каже голова Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Втім, В. Бадрак додав, що зараз оборонний сектор у нас розділений між Мінекономіки, Міністерством стратегічних галузей промисловості і власне самим ДК «Укроборонпром», який ніяк не може себе реформувати за визначенням. Мінстратегпром якраз і створювали для того, щоб саме він диригував реформою, але процес зав’яз через бюрократичну тяганину

Поделиться публикацией