НАГЛЯДОВА РАДА УОП ЗАТВЕРДИЛА ПЕРЕЛІК ПІДПРИЄМСТВ, ЩО ВВІЙДУТЬ ДО СКЛАДУ ГАЛУЗЕВИХ СУБХОЛДИНГІВ

Наглядова рада Укроборонпрому затвердила перелік підприємств, що ввійдуть до складу галузевих субхолдингів оновленої оборонної компанії, та тих, що управлятимуться напряму.

Про це 23 грудня ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages.

На першому етапі їх буде 52 і 11 відповідно, повідомляє пресслужба держконцерну.

Найбільше, а саме п’ятнадцять підприємств увійде до галузевого науково-виробничого об’єднання (ГНВО) за напрямком високоточного озброєння і боєприпасів. До ГНВО, яке займатиметься бронетехнікою, увійдуть 14 підприємств, радарними системами – 12, до сфери авіаремонту залучать 7, а до напрямку морської техніки – 4.

Під пряме управління поки що підпадають 11 підприємств, з яких 6 – спецекспортери та 5 – представники авіабудівної галузі.

Нагадаємо, що реформа Укроборонпрому передбачає формування трирівневої вертикально інтегрованої структури управління і відбуватиметься у три етапи. На першому Концерн буде перетворено на акціонерне товариство. Під час другого державні, зокрема казенні, підприємства стануть акціонерними товариствами або товариствами з обмеженою відповідальністю. Третій етап передбачає створення галузевих науково-виробничих об’єднань.

Поделиться публикацией