МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ І НАДАЛІ ВИСТУПАТИМЕ ЗА НОРМУ ПРИБУТКУ 1/20 – ДЖЕРЕЛА У ВІЙСЬКОВОМУ ВІДОМСТВІ

Міністерство оборони України і надалі виступатиме за норму прибутку для підприємств оборонної промисловості, що беруть участь у виконанні державного оборонного замовлення, на рівні 1/20. Тобто, 1% прибутку — на закуплені комплектуючі, та 20% прибутку — на виконанні роботи.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомило джерело в Міністерстві оборони України.

За словами співбесідника агентства, норма прибутку 5/30, яка зафіксована відповідною урядовою постановою, для військового відомства вважається збитковою.

Представник Міноборони зазначив, що військове відомство при виконанні державного оборонного замовлення не може відігравати стимулюючу роль для оборонної промисловості; ДОЗ – це питання забезпечення потреб Збройних сил України. За словами джерела, у військовому відомстві ще в 2015-2016 рр. порахували, що втрати для військового відомства через перехід з норми прибутку 1/20 (прийнятий внутрішніми документами Міноборони України) на 5/30 коштуватиме державі у півтора-два мільярди збитків щорічно.

При цьому, Ліга оборонних підприємств України та інші громадські об’єднання  наполягали на необхідності дотримуватися для оборонної промисловості норми прибутку у 5/30. За рахунок такої норми прибутку, вважають у Лізі оборонних підприємств, самі підприємства могли б розвиватися та розвивати нові види озброєння та військової техніки

Поделиться публикацией