МІНОБОРОНИ ОПРИЛЮДНИЛО ЗВІТ ЩОДО КОМПЛЕКТУВАННЯ БОЙОВИХ ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИН ЗСУ

Міноборони оприлюднило звіт щодо комплектування бойових військових частин ЗСУ. У 2020 році на службу за контрактом було прийнято близько 38000 осіб.

Про це 1 вересня ц.р. оприлюднили у звіті Міністерства оборони України.

Також прийнято на військову службу близько 3000 офіцерів запасу, з яких на первинні посади призначено понад 1600 осіб.На посади офіцерського складу було призначено 151 сержанта і старшину, які мають вищу освіту та пройшли курси військової підготовки з одночасним присвоєнням первинного офіцерського звання.

Було проведено призов офіцерів запасу на військову службу за призовом осіб офіцерського складу (призвано 850 офіцерів запасу).

Для забезпечення швидкого доукомплектування військ Збройних Сил резервістами у випадку відкритої агресії противника до оперативного резерву зараховано близько 230000 резервістів.

Відомо, що здійснено призов громадян України на строкову військову службу (призвано понад 30000 осіб, у тому числі до Збройних Сил близько 16500 осіб).

Під цей вид призову підпадають які юнаки, так і дівчата які мають первинне офіцерське звання та не проходили дійсну військову службу.

Поделиться публикацией