КИЇВСЬКИЙ ЗАВОД «ГЕНЕРАТОР» ОСВОЇВ ВИРОБНИЦТВО КЛІСТРОНІВ ДЛЯ ЗРС С-300 – ДЖЕРЕЛО НА ПІДПРИЄМСТВІ

Київський завод «Генератор» освоїв виробництво клістронів UA КІУ- 43 для підтримки експлуатаційного ресурсу зенітно-ракетних систем С-300.

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомило джерело на підприємстві.

Представник підприємства, зокрема зазначив, що завод «Генератор» і раніше виробляв клістрони та є монополістом на ці вироби. А саме, на вироби UA КІУ- 5, UA КІУ- 7, але нині освоїв виробництво нового виробу. За його словами, партія таких нових виробів вже знаходиться у військах, а підприємство здійснює моніторинг та дослідження, які мають підтвердити заявлені технічні характеристики виробу.

Зокрема, йдеться про те, що без відмови новий клістрон UA КІУ- 43 має працювати 1500 годин, а при цьому, в бойовому режимі 1200 годин.

Представник підприємства зазначив, що це питання вирішує багато чого, у тому, щоб ЗРС С-300 були готові до повномасштабної відповіді потенційному агресору з повітря.

Співбесідник агентства пояснив, що клістрон є основним елементом живлення, який надає комплексу енергію, тому саме ці вироби є ключовими в роботі зенітно-ракетних систем.

Поделиться публикацией